2016. december 5., hétfő

Áron féle rakott palacsinta gazdagon



Hozzávalók:

Fejenként három palacsintát sütünk a szokásos módon, ezt nem írom le, mindenki a saját receptje alapján szokta úgyis készíteni, aki meg nem tudja hogy kell esetleg a google a barátja. :)

500 g darált sertéshús
1 db hagyma
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál kukoricaliszt
200 g sajt (mi cheddart használtunk, de jó a trappista is)
vegeta
őrölt gyömbér
durvára őrölt szecsuani bors
fokhagymasó
szárított morzsolt chili
bors


Az apróra vágott hagymát az olajon a szecsuani borssal és a chilivel megpirítjuk, hozzátesszük a húst, a többi fűszert és a szójaszószt. Jól megkeverjük, teszünk rá egy fél pohár vizet és fedő alatt kis lángon 20 percig főzzük. A végén megszórjuk a kukoricaliszttel, hogy besűrűsödjön, átkeverjük és folyamatos keverés mellett még 5 percig főzzük. A sajt háromnegyedét felcsíkozzuk, a többit lereszeljük. A kiterített palacsintákba egy evőkanál húst és pár csík sajtot teszünk, majd feltekerjük, egy vékonyan kivajazott jénaiba tesszük, és a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon, 10 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése