2016. december 9., péntek

Keserű likőr



Itt van advent és eljött az ideje a karácsonyi likőr készítésnek, mert ezeknek általában kell egy-két hét mire összeérnek. Karácsonyra fogyasztható is lesz, és megkínálhatjuk vele a vendégeket.

Hozzávalók:

150 g cukor
2 evőkanál méz
8 db csillagánizs
8 db kardamom
8 db szegfűszeg
1 teáskanál édesköménymag
2, tasak fekete tea
2,5 dl forró víz
3 dl fehér rum

A cukrot és a mézet valamint a fűszereket beletesszük egy kis lábosba és a cukrot karamellízaljuk a fűszerekkel együtt sötétbarnára. A cukrot minél sötétebb barnára hagyjuk karamellízálódni, annál kesernyésebb ízt kapunk. Mikor úgy gondoljuk hogy elég sötét, beleteszünk 0,5 dl rumot, de óvatosan, mert azonnal felforr és ha nem vigyázunk kifuthat, vagy meg is éghetünk. Jól átkeverjük és lehúzzuk a tűzről, a forró vízbe beletesszük a teákat, kicsit áztatjuk, aztán beleöntjük a cukros keverékbe. Alaposan átkeverjük, hogy a cukor feloldódjon, aztán egy szép formájú üvegbe szűrjük, és feltöltjük a fehér rummal az üveget. Összerázzuk és legalább egy hétig hideg helyen állni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése