2016. december 9., péntek

Narancslikőr



A harmadik amit készítettem karácsonyra az a narancslikőr, ennek is állnia kell egy hetet legalább. Kivételesen most ehhez a likőrhöz természetes összetevőkből készült ételfestéket használunk. Ezt csak azért tesszük, mert különben úgy járnánk mint olyan sokszor, hogy nézzük a fényképet, milyen jól néz ki, elkészítjük a receptet és még csak kicsit sem olyan, mert halvány és alig van színe, hát ezért használjuk az ételszínezéket.

Hozzávalók:

2 db narancs
1 db fahéj
1/4 vaníliarúd
8 szem szegfűszeg
150 g cukor
1 teáskanál sárga ételszínezék
3 dl fehér rum

A narancsokat vékonyan meghámozzuk úgy hogy csak a sárga részt a fehéret nem, beletesszük 3 dl vízben egy kis lábosba és belecsavarjuk a narancsok levét és hozzátesszük a cukrot. Felfőzzük a fűszerekkel együtt, és hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzátesszük az ételszínezéket. Ha lehűlt leszűrjük és szép üvegbe töltjük, feltöltjük az üveget a rummal, és hideg helyen legalább egy hétig állni hagyjuk, időnként össze rázzuk.

1 megjegyzés: