2016. december 4., vasárnap

Kínai zöldbabos csirkeszárny



Hozzávalók:

0,5 kg csirkeszárny
300 g zöldbab
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál napraforgó olaj
4 gerezd fokhagyma
diónyi gyömbér
1 db kurkuma
1 db chili paprika
2 dl világos sör
2 evőkanál szójaszósz
kínai ötfűszer keverék
bors
curry


A gyömbért és a kurkumát meghámozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, a kés lapjával összenyomjuk és a felforrósított olajon a darabolt chilivel megpirítjuk. A kétféle olaj azért kell, mert olíva olajon nem pirítunk, viszont ha a napraforgó olajhoz teszünk egy kis olíva olajat a végén, akkor a jellegzetes íze érződni fog.Tehát amikor megpirítottuk a napraforgóolajon, és vigyáztunk, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, utána beletesszük az olívaolajat is. Beletesszük a háromba vágott csirke szárnyakat (a szárnyvégeket is, mert jó ízt ad neki), jól átforgatjuk, ráöntjük a szójaszószt, megszórjuk curryvel, sóval, és borssal. Többször átkeverjük alaposan, hogy a fűszeres lé mindenhol rápiruljon. Utána ráöntjük a sört, hozzátesszük a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, és fél órát, kis lángon, fedő alatt főzzük. A végén meghintjük a keményítővel, és apróra vágott zsályát szórunk rá, összekeverjük és még 5 percet főzzük, rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése